Craciunul - 2010-12-22 19:17:33

Întreabă preotul

Craciunul - 2010-12-22 19:17:33

nana
întreabă:

Doamne ajută! Vă rog să ne spuneți de unde vine denumirea sărbătorii Nașterii Mântuitorului de "Crăciun". Și cine a fost "Moș Crăciun" prezent în colindele noastre. Credeți că există Moș Crăciun? Ați crezut cu adevărat, în copilărie, în Moș Crăciun? Eu, da. Și Mos Nicolae! Vă doresc, întregului colectiv al site-ului și tuturor Părinților și Măicuțelor din Iași, Bucurie Sfântă, Pace, Sănătate!

22 Decembrie 2010

Pentru a răspunde la această întrebare avem nevoie de o teză de doctorat. În câteva cuvinte, Moș Crăciun este o creație specific românească, un moș al cărui nume vine de la "creatio" creație, căci Nașterea Domnului este creația din nou a lumii. El pentru că nu l-a primit pe Hristos în casa sa i s-a poruncit să aducă daruri copiilor până la sfârșitul lumii. În celelalte culturi Santa Claus este Sanct Nicholas (în limba copiilor Claus) iar teologia darului ascuns practicat de Sfântul Nicolae cu cele trei fete este notorie. Eu cred că există Moș Crăciun, căci altfel n-ar fi posibilă minunea dăruirii în toate casele de creștini ale lumii. Adevăratul Crăciun este Pruncul Hristos care se naște în suflete și-i face mai buni cu pruncii. Și până astăzi nimeni nu a putut să mă convingă că el nu există, mai ales că schimbă viața a milioane de oameni. Pr. I.I.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: