Adolescentul are nevoie de îndrumarea părinților, pentru a reuși în viață

Tinerilor care vin să se spovedească le spun să facă o cât mai bună chivernisire a trei lucruri: a banilor, a timpului și a sentimentelor lor. Dacă vor putea să chivernisească aceste trei lucruri, după voia lui Dumnezeu, atunci vor fi pe placul lui Dumnezeu.

Să nu fiți exigenți cu adolescenții voștri! Sufletul adolescentului este un ogor. Cu trecerea timpului, coboară, cu avânt, ca niște torenți, patru râuri asupra lui: cel biologic, cel al cunoașterii, cel emoțional și cel social. Și ce aduc aceste râuri în ogorul sufletului! Câte gunoaie, câte lucruri inutile! Și părinții ce trebuie să facă? Proiectul de drenaj.

Cu perseverență și răbdare, părinții ară acest câmp. Și să fiți siguri că dacă ogorul a fost semănat cândva, va deveni roditor, productiv. Tinerilor care vin să se spovedească le spun să facă o cât mai bună chivernisire a trei lucruri: a banilor, a timpului și a sentimentelor lor. Dacă vor putea să chiverniseacă aceste trei lucruri, după voia lui Dumnezeu, atunci vor fi pe placul lui Dumnezeu. Dacă nu...

De la același autor

Ultimele din categorie