Timpul îndelungat petrecut în fața ecranelor are consecințe grave asupra copilului

Din pricina lipsei de mișcare se dereglează funcționarea intestinelor, se elimină defectuos produșii de catabolism (toxinele) rezultați din metabolismul organismului și copiii se îmbolnăvesc frecvent. Cele mai multe sunt însă tulburările psiho-emoționale, determinate de acțiunea informațională transmisă pe această cale.

Ieromonahul Anatolie Berestov, doctor în științe medicale, explică detaliat modul în care televizorul dăunează sănătății copilului. În primul rând, cinescopul televizorului produce o iradiere, care conduce la dereglări neuro-somatice în organism. În urma acestor iradieri, sistemul nervos al copilului se epuizează rapid.

În al doilea rând, șederea prelungită în fața ecranului de televizor sau de computer conduce la tulburări asteno-nevrotice. Din pricina lipsei de mișcare se dereglează funcționarea intestinelor, se elimină defectuos produșii de catabolism (toxinele) rezultați din metabolismul organismului și copiii se îmbolnăvesc frecvent. Cele mai multe sunt însă tulburările psiho-emoționale, determinate de acțiunea informațională transmisă pe această cale.

(Florin T. Roman, Idolii vremurilor noastre, Editura Evanghelismos, București, 2010, pp. 35-36)

Ultimele din categorie