Cum aflăm dacă avem credință în Dumnezeu?

Cel care are credință puternică în Dumnezeu simte la fiecare pas din viața lui prezența lui Hristos și mai simte o bucurie nemărginită în sufletul său.

Credința puternică este dar al Duhului Sfânt. Acest dar este împărțit din belșug numai celor care au inima curățită de patimi. Cel care crede cu adevărat în Dumnezeu trăiește ca un înger pe pământ: postește, se înfrânează, priveghează, psalmodiază, se roagă, nicicând nu învinovățește pe altul, își iartă din inimă și își iubește vrăjmașii.

Cel care are credință puternică în Dumnezeu simte la fiecare pas din viața lui prezența lui Hristos și mai simte o bucurie nemărginită în sufletul său. Puțin credinciosul, dimpotrivă, își plânge de milă, se întristează după cele pământești, murmură cu ușurință, se tulbură, se umple de stres și neliniște. Cine crede cu adevărat în Dumnezeu nu se descurajează în fața încercărilor vieții, ba chiar nici de moarte nu se teme.

(Arhimandritul Athanasie, Egumenul Sfintei Mănăstiri Stavrovouni, Lumină lină și tainică în negura zilelor noastre. Starețul Gherman Stavrovouniotul, traducere de Mircea Ștefan, Editura Doxologia, Iași, 2016, p. 107)

De la același autor

Ultimele din categorie