Cum aflu ce sfânt îmi ocrotește casa?

Întreabă preotul

Cum aflu ce sfânt îmi ocrotește casa?

    • Cum aflu ce sfânt îmi ocrotește casa?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

cornel
întreabă:

Cum stiu care este numele Sfantului care imi ocroteste casa si pe cei ce locuiesc in ea?

pr Andrei Atudori a răspuns:
7 August 2015

Doamne ajută!

Frate Cornel, există obiceiul ca o familie de creștini să își aleagă un sfânt ocrotitor al casei. Nu există un sfânt „prestabilit”, prin urmare, nu aveți cum să știți ce sfânt vă ocrotește casa dacă nu ați ales un ocrotitor.

Dacă doriți să aveți un sfânt ocrotitor nu trebuie decât să vă hotărâți care va fi acesta, să așezați la loc de cinste icoana sa, să îl chemați îi rugăciunile voastre iar ziua lui de pomenire să fie zi de sărbătoare pentru voi, să fie „hramul” casei voastre.

Nu există un criteriu anume de alegere a sfântului/sfintei care să vă ocrotească casa. Ține de voi și de evlavia voastră față de un sfânt sau altul, dar personal cred că trebuie să fie o hotărâre a întregii familii care locuiește în casă. Sfătuiește-te cu duhovnicul cu privire la acest lucru.

Sfinții să vă ocrotească!

pr. Andrei

Cornel a răspuns:
7 August 2015

Vă mulțumesc din suflet pentru sfatul dat.

Mihaela a răspuns:
14 August 2015

Doamne Ajuta

Parinte ! Se poate sa avem mai multi Sfinti ai casei ?

Aleya a răspuns:
22 Februarie 2016

Foarte multe familii fac altfel, se uita in calendal la ziua in care s-au casatorit si asa isi aleg sfantul sau sfintii ocrotitori.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: