Cum dobândim pacea?

Cuvinte duhovnicești

Cum dobândim pacea?

    • Cum dobândim pacea?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Să nu-i judecăm pe alții, să nu ne comparăm cu alții, pentru că rugăciunea fariseului: „Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, că nu-s ca acest vameș” e rugăciune de mândrie, de dispreț, și Dumnezeu n-a acceptat-o și a ajuns în fundul iadului cel care disprețuia pe altul.

Părinte, cum dobândim pacea? Războiul nevăzut cum îl înfruntăm mai bine?

În primul rând, să nu-i judecăm pe alții, să nu ne comparăm cu alții, pentru că rugăciunea fariseului: „Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, că nu-s ca acest vameș” e rugăciune de mândrie, de dispreț, și Dumnezeu n-a acceptat-o și a ajuns în fundul iadului cel care disprețuia pe altul. Trebuie să ne rugăm pentru toți. N-avem voie să ne rugăm pentru vrăjmașii lui Hristos, ci numai pentru vrăjmașii noștri. Mântuitorul S-a rugat și pentru vrăjmașii Lui: „Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac!”. Dar Iuda și toți cei din sinagoga satanei știau ce fac. Mântuitorul S-a rugat pentru cei ce nu știu ce fac, nu-și dau seama.

(Părintele Adrian FăgețeanuViața mea. Mărturia mea, Interviuri de Andrei Dârlău, volum coordonat de Ciprian Voicilă, Editura Areopag, București, 2011, p. 77)

Citește despre: