Cum ne ascultă sfinţii rugăciunile?
Rugăciunile trebuie să fie sincere, spuse din suflet şi nu citite ca şi cum ai citi un email.
V-aţi întrebat vreodată cum pot sfinţii să ne asculte rugăciunile? Aceasta este o întrebare la care încearcă să ne dea un răspuns Sfântul Teofan şi foloseşte analogia cu linia de telegraf. El scrie: „Dacă o rugăciune este sinceră, din suflet făcută, ea se înalţă pe o rază de lumină direct către sfinţi. Nu este niciun decalaj între timpul de când am făcut rugăciunea şi timpul când rugăciunea este ascultată de către sfinţi. Singura condiţie ca rugăciunea să poată fi ascultată este să fie făcută din inimă. Este într-un fel linia noastră de telegraf către Rai. Rugăciunile care nu vin din inimă, ci sunt făcute doar cu gura şi raţiunea nu produc nici o rază care să ducă până la Rai, la Dumnezeu şi la sfinţi, aceste rugăciuni nu pot fi auzite.”
Rugăciunile trebuie să fie sincere, spuse din suflet şi nu citite ca şi cum ai citi un email. Doar rugăciunile sincere, făcute din suflet pot fi ascultate de sfinţi. Ca dovadă, spune Sfântul Teofan, să fii atent la starea ta sufletească după ce ai făcut o rugăciune din suflet.
Dacă rugăciunea a fost sinceră, făcută din inimă vei simţi o stare de linişte şi o stare sufletească care îţi dă putere să faci faţă oricărui necaz, boală sau primejdie. Acesta este un răspuns la rugăciunea sinceră făcută de om. Sfântul Teofan spune că: „Rugăciunea sinceră vine numai la cel care lucrează mult pentru a avea rugăciune curată, făcută din inimă. Vedem cum au lucrat Sfinţii Părinţi pentru a dobândi rugăciunea curată, spusă din suflet.”
Smerenia trebuie să ne caracterizeze la rugăciune. Rugăciunea făcută cu suflet smerit este ascultată de Dumnezeu. Spune-ţi întotdeauna „facă-se voia Ta Doamne”. Dă slavă lui Dumnezeu pentru toate cele bune dar şi pentru toate cele rele: boli, necazuri. Şi Dumnezeu în marea Sa iubire de oameni va şti ce-ţi trebuie pentru creşterea ta duhovnicească.
Zâmbetul Maicii Domnului mi-a readus pacea
Cum să facem o rugăciune puternică?
Traducere și adaptare:Sursa:http://orthodoxwayoflife.blogspot.roCitește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro