Cum pot scăpa de „gândurile negre”?

Întreabă preotul

Cum pot scăpa de „gândurile negre”?

    • Cum pot scăpa de „gândurile negre”?
      Cum pot scăpa de „gândurile negre”?

      Cum pot scăpa de „gândurile negre”?

Ioana
întreabă:

Doamne ajuta! Spuneti-mi, va rog, cum pot scapa de gandurile negre (depresie, anxietate, dorinta de a-mi lua viata) ce au aparut in urma unei nereusite?

pr Andrei Atudori a răspuns:
20 Octombrie 2015

Doamne ajută!

Ioana, să știi că singura adevărată Nereușită (cu „N” mare) care o poate avea un om în viața sa este pierderea mântuirii. Restul sunt ispite și probleme de moment peste care putem trece cu ajutorul lui Dumnezeu. Sigur, citind aceasta gândul tău este ceva de genul: „Ei părinte, dacă ar fi chiar așa de simplu! Dar eu sufăr enorm!”. Da, suferi, sunt convins de asta. Dar suferința are atâta putere câtă îi dai tu. Nu o „împuternici” și va pleca de la tine!

Te sfătuiesc să te rogi mult Maicii Domnului pentru că ai mare nevoie de rugăciune personală. Paraclisul Maicii Domnului este foarte folositor în astfel de momente ale vieții. Nu știu dacă ai sau nu un duhovnic. Sper că da. Dacă nu ai să știi că spovedania este absolut necesară. Te va ajuta să îți deschizi sufletul, să îți mărturisești păcatele și să primești pace și bucurie în suflet. Caută-ți un duhovnic! Nu uita de Sfânta Liturghie!

Pe lângă acestea, este foarte important să vorbești cu cei aproape ai tăi despre ceea ce simți. Fie că e vorba de familie sau de prieteni (de oameni dragi) este important să împărtășești stările tale emoționale. Să nu te închizi în tine!

Dacă observi că lucrurile nu se îmbunătățesc atunci ia în calcul și consultarea unui medic. De multe ori sufletul suferă din cauza unor probleme ale trupului.

Amintește-ți mereu că ești copil al lui Dumnezeu, iar El te iubește enorm! Roagă-L să rânduiască ce este mai bine pentru viața ta. Dumnezeu este alături de tine și te va ajuta să mergi mai departe pe calea ta.

Mă rog Lui să te aibă în pază, să îți trimită pace și liniște în suflet și în minte și să te lumineze!

Fii binecuvântată!

Pr. Andrei  

Mari a răspuns:
2 Noiembrie 2015

Am trecut si eu prin depresii si ganduri de sinucidere, in urma unui accident de masina. Asta nu este o boala, sunt ganduri necurate care ti le insufla necuratul cand te simte intr-un moment de slabiciune interioara si frica. Ai impresia ca toata lumea are ceva cu tine si nimeni nu te suporta. Stiu, cunosc din pacate!! Indemnul la rugaciune si la citirea acatistelor nu este rau, doar ca in acele momente nu le poti face si te enervezi doar gandindu-te ca ar trebui sa le faci. Incepe cu rugaciunea mintii , adica Doamne Iisuse miluieste-ma , din tot sufletul ,cat poti si de cate ori apar aceste ganduri. Discutia cu un duhovnic ajuta si mai mult, chiar si prin telefon, eu asta am facut. Este usor sa indrumam spre acatiste cat mai multe si mersul la biserica, dar in acele momente urasti aceste lucruri, ca acele ganduri sunt dracesti si trebuie descoperite repede sa nu prinda radacini. Pui mana pe telefon si vorbesti cu un preot cel mai indicat, restul te cred nebuna, apoi usor cand iti revii te rogi cat poti cu rugaciunea lui Iisus ,cand te-ai linistit fa un acastist catre Maica Domnului spre multumire si tot asa. Eu am scapat de ele! Ceva ce pe mine ma speriat, recunosc, a fost atunci cand sotul meu mi-a zis ca daca ma arunc de la geam voi ateriza direct in cazanul incins din iad sub forma de gluma si chiar a functionat la mine. Doamne ajuta!!

Andrea a răspuns:
19 Septembrie 2017

Bună, pr Andrei, vreau să vă spun că și eu am gânduri rele și am fost chiar la biserica și m-am spovedit 3 saptamani, și s-au dus gândurile rele, dar acum au venit înapoi, nu sunt închisă, dar astea sunt alte gânduri rele, și nu știu ce să fac.

pr Andrei Atudori a răspuns:
26 Septembrie 2017

Doamne ajută! Lupta cu gândurile rele nu este ușoară...dar nici imposibilă. Nu uita că toate sunt cu putință când Îl ai pe Dumnezeu alături. Spovedește-te mai des, roagă-te, mergi la sfintele slujbe, petrece timp de calitate cu cei dragi, vorbește despre ceea ce ai suflet și în minte și vei ieși la liman. Ai încredere! Dumnezeu te iubește!

pr. Andrei

Alina a răspuns:
20 Octombrie 2015

Tot ce ti-a spus parintele sa asculti si sa indeplinesti si as mai adauga si Acatistul Maicii Domnului Grabnic Ajutatoare. Sa o ai mereu aproape pe Maicuta Domnului, sa te duci la Ea de cate ori ti-e greu, si Ea nu va intarzia sa iti aline durerea si sa ti-o netezeasca pana cand nu o vei mai simti! Doamne ajuta!

Marce a răspuns:
29 Octombrie 2015

Doar Dumnezeu si Maica Domnului te poate scoate din aceasta stare. E greu dar cu ajutorul parintelui duhovnic, spovedanie deasa, Sfanta Liturghie, Sfanta Impartasanie si slujbele Sfantului Maslu te vor ajuta ff mult. Roaga-te acatistul Acoperamantul Maicii Domnului acatistul Domnului nostru Isus Hristos si Paraclisul Maicii Domnului. Totul va fii bine cu siguranta.

Roberta a răspuns:
12 Decembrie 2015

Mare dreptate are parintele...cu ceva timp in urma am avut si eu ganduri de astea dar Maicuta Domnului m-a ajutat...am mers la icoana ei care plange si m-am rugat si Ea m-a ajutat

Roxana a răspuns:
14 Ianuarie 2016

Am trecut prin situația ta...și singura salvare e la Dumnezeu. ...cu părintele duhovnic ..spovedanie curata ..rugăciune și post și puțin ajutor din partea unui călugăr minunat am reușit sa fiu alt om!!Dumnezeu sa te ajute ..și pe noi toți. .

alina a răspuns:
12 Martie 2016

totul este posibil prin rugaciune nu te pierde nu umbla in intuneric ca nu stii unde mergi umbla in lumina roaga te Maicii Domnului citesti acatistul acoperamantului Maicii Domnului sau paraclistul Maicii Domnului canonul de rugaciune catre ingerul pazitor cauta lumina si o vei gasi vei vedea puterea rugaciunii. Doamne. ajuta

Emilian a răspuns:
4 Iulie 2016

Stiu din experienta ca Sfantul Maslu ajuta si spovedania si mai pot sa spun caanumite stari sunt date si de chimismul organismului uman,lipsa unor vitamine ,minerale sau acizi grasi,recomand ulei de peste sau ulei de krill in cantitati mai mari fata de dozajul dat de ei pe instructiuni.Doamne ajuta.Bucurieeeeee

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: