Cum putem folosi Aghiasma mare în cursul anului?

Întreabă preotul

Cum putem folosi Aghiasma mare în cursul anului?

    • Cum putem folosi Aghiasma mare în cursul anului?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Elena
întreabă:

Cum putem folosi Aghiasma mare în cursul anului? Întreb asta pentru că am destul de multă. Mulțumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
1 Aprilie 2016

Doamne ajută!

Elena, iată un fragment dintr-un articol mai amplu pe care îl poți citi accesând link-ul de mai jos, care spre să te lămurească:

„Se cade, aşadar, ca fiecare creștin să aibă în casă un vas cu Aghiasmă Mare, să-l țină la loc curat, după cum ne învăță bătrânii noștri, să guste cu evlavie din ea în zilele de post, în vreme de necazuri, ispite, nevoi sau grele suferințe, dar numai după ce primește dezlegare de la duhovnic. Unii preoți rânduiesc celor pe care-i spovedesc Agheasmă Mare înainte de a primi Sfânta Împărtășanie. Sunt credincioși, care în Postul Mare, se nevoiesc postind aspru sau negru, primind dezlegare de la povățuitorul lor spiritual să guste spre seară  câteva guri de Agheasmă Mare. Cei pe care duhovnicul îi oprește de la dumnezeiasca Euharistie din pricina unor păcate grave, pot lua Agheasmă Mare, cu încuviințarea duhovnicului ca mângâiere şi nădejde a mântuirii lor, ca leac spre tămăduire și îndreptare în vederea apropierii de potir.”

Așadar Aghiasma mare poate fi consumată în timpul anului la sfatul și cu binecuvântarea duhovnicului, în funcție de nevoile sufletești ale fiecărui creștin în parte.

La cele de mai sus aș mai adăuga faptul că poți stropi cu Aghiasmă mare prin casă din vreme în vreme.

Cu gânduri bune,

pr. Andrei

Cum folosim Agheasma Mare?

   

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: