Cum să-i cer soțului mai multă atenție, când frații și mama lui par mai importanți?

Întreabă preotul

Cum să-i cer soțului mai multă atenție, când frații și mama lui par mai importanți?

    • Cum să-i cer soțului mai multă atenție, când frații și mama lui par mai importanți?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Camelia
întreabă:

Cum îi explic soțului că nu este potrivit ca fratele lui să locuiască în aceeași casă cu noi (un apartament cu două dormitoare și un salon-bucătărie)? Cum pot schimba faptul că soțul meu, deseori, pune copilul (rezultat dintr-o căsătorie anterioară a lui) și pe mine pe locul doi, după mama lui? Nu vreau să îl îndepărtez de mamă sau de frați, vreau doar să ne acorde și nouă mai multă atenție.

2 Iunie 2017

Camelia,

Trebuie să vorbeşti deschis cu soţul tău, fără duh de ceartă, şi să-i explici că nu este potrivit ca fratele lui să locuiască la voi şi că nu te odihnește acest lucru. Dacă însă acesta locuieşte la voi doar pentru o vreme, ar trebui să rabzi şi tu puţin, pentru folosul aproapelui.

Pentru cealaltă problemă este nevoie de multă răbdare şi rugăciune, pentru ca soţul să se schimbe. El probabil că face aceste lucruri de multă vreme şi i se par normale, adică nu vede nimic greşit în comportamentul lui. Nu este greşit să-ţi iubeşti mama, dar dacă aceasta înseamnă neglijarea îndatoririlor de familie, atunci nu este bine. De asemenea, şi despre aceasta problemă ar trebui să vorbiţi, dacă găseşti înţelegere. Dacă nu primeşte cuvântul, atunci fă răbdare şi roagă-te pentru soţul tău, ca să-l lumineze Dumnezeu şi să înţeleagă că ceva nu este bine în comportamentul lui.

Domnul să vă binecuvânteze!

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: