Cum să scap de gândurile de hulă împotriva lui Dumnezeu?

Întreabă preotul

Cum să scap de gândurile de hulă împotriva lui Dumnezeu?

    • Cum să scap de gândurile de hulă împotriva lui Dumnezeu?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Ioan
întreabă:

Cum să scap de gândurile de hulă împotriva lui Dumnezeu?

pr Constantin Necula a răspuns:
15 Aprilie 2020

Rugați-vă mai mult! În urmă cu foarte mulți ani eram într-o parohie și-mi spunea o doamnă că nu poate să mai vină la biserică, pentru că atâta înjură și e terminată: „Părinte, nu vin, pentru că înjur!”.

O prinsesem la spovedit fără să vrea într-o stație de autobuz. Și ne-am mutat înapoi în biserica parohială, undeva pe malul Jiului, și când am intrat în biserică i-am spus: „Uite, până îi spovedesc eu pe ceilalți, tu stai aici, în dreptul icoanei Mântuitorului și spune: Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătoasa!”. Și după o oră, îi zic: „Ai zis?”. „Da, am zis!”. Acum du-te la Maica Domnului și spune-i: „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu roagă-te lui Hristos Dumnezeu!”.

Noroc că aveau numai două icoane de hram. Dacă eram în fața unui iconostas cu vreo opt icoane de hram, era gata!

Dar după încă două ture de o oră, de rugăciune, îi zic: „No, acum înjură! Și zice: „Nu pot!”. „De ce?”. „Îmi vine doar să mă rog!”.

Deci, când îți vine hula, înseamnă că nu te-ai rugat suficient!

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: