„Cum te descurci cu durerea că ai pierdut totul?”

Cuvinte duhovnicești

„Cum te descurci cu durerea că ai pierdut totul?”

    • „Cum te descurci cu durerea că ai pierdut totul?”
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Lupta este o parte a vieții, care niciodată nu dispare. Dar abordarea pe care o avem în asemenea situații poate face diferența. Am auzit cândva despre un bărbat care a supraviețuit în urma Uraganului Katrina, dar a pierdut totul.

În viața noastră, va fi nevoie să luptăm continuu. Așa cum bine știm, lupta este o parte a vieții, care niciodată nu dispare. Dar abordarea pe care o avem în asemenea situații poate face diferența. Am auzit cândva despre un bărbat care a supraviețuit în urma Uraganului Katrina, dar a pierdut totul. El a fost întrebat: „Cum te descurci cu durerea că ai pierdut totul?”. El a spus că oricând începea să se gândească la situația sa mergea și ajuta pe altcineva, și se pare că acest mecanism l-a ajutat să facă față situației.

Este un lucru nefericit, dar este util să recunoaștem că întotdeauna există cineva într-o situație mai rea decât noi. Când gândurile noastre încep să se transforme în sentimente de disperare sau neajutorare, să apelăm la rugăciune și să oferim o mână de ajutor cuiva care are nevoie.

(Rita Madden, Hrana, credința și postul. O călătorie sacră spre o sănătate mai bună, Editura Doxologia, Iași, 2018, p. 171)