Cura cu argilă pentru detoxificarea organismului

Stil de viaţă

Cura cu argilă pentru detoxificarea organismului

    • Cura cu argilă pentru detoxificarea organismului
      Cura cu argilă pentru detoxificarea organismului

      Cura cu argilă pentru detoxificarea organismului

Cu un conţinut ridicat de minerale, argila are numeroase proprietăţi curative, folosindu-se în cure externe, dar și interne.

Datorită conținutului de calciu, magneziu, fier, siliciu, potasiu, dar şi altor substanţe necesare organismului, argila este un regenerator fizic puternic și acționează ca un remineralizant asupra organismului, echilibrând metabolismul și funcțiile acestuia.

Pentru detoxifiere, cura cu argilă durează 3 săptămâni, timp în care e indicat a se adopta o dietă bazată pe multe fructe şi legume, și se evită excesul de cafea, băuturi carbogazoase și condimente.

Doza pentru o persoană adultă este de 150ml, la copiii sub un an doza este de 1 linguriță, la cei cu vârste cuprinse între 1 - 3 ani este de 2 lingurițe, iar la cei de la 3 la 12 ani este de 4 lingurițe. După vârsta de 12 ani se pot lua dozele pentru adulți.

Pentru prepararea unei doze aveți nevoie de 150ml apă rece în care adăugați o linguriță de argilă cu vârf și lăsați să stea minimum 4-5 ore, dar nu mai mult de 24, după care se poate administra.

În primele 7 zile ale curei se va consuma doar apa limpede, cu 20-30 de minute înainte de fiecare masă (maximum 3 doze), și, începând cu cea de-a doua săptămână, până la sfârșitul curei, se va bea tot conținutul paharului, omogenizând argila cu apa.

La preparare și manipulare nu se vor folosi decat vase din porțelan, lemn sau sticlă.

Pentru a putea beneficia de toate proprietățile curative ale argilei, este important să folosiți argilă ecologică și să adoptați o dietă "verde", din care să eliminați carnea, băuturile alcoolice rafinate, cafeaua solubilă, grăsimile, băuturile carbogazoase, cele care conțin coloranți artificiali, și să consumați legume, fructe, zarzavaturi, salate, sucuri naturale proaspete, cât mai puțin procesate termic.

Cura este contraindicată femeilor însărcinate în ultimele luni de sarcină și persoanelor care suferă de constipație acută.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: