Cură de detoxifiere renală

Stil de viaţă

Cură de detoxifiere renală

    • Cură de detoxifiere renală
      Cură de detoxifiere renală

      Cură de detoxifiere renală

Rinichii reprezintă o parte importantă a aparatului excretor, principalele funcții ale rinichilor fiind filtrarea deșeurilor și toxinelor din organism și producerea unor hormoni, enzime și vitamine.

Cura propusă astăzi presupune consumul de pepene roșu și pâine neagră, de preferat preparată în casă pentru a nu conține aditivi alimentari sau conservanți.

Timp de o săptămână se vor consuma doar produsele menționate, și în fiecare noapte, între orele 17:00 și 19:00, orele la care rinichii funcționează cel mai intens, se va face o baie fierbinte de 15-20 de minute, după care se va mânca pepene și pâine.

* Cura se poate relua după o pauză de 14-21 de zile.

*****

Rinichii filtrează zilnic în jur de 180 de litri de sânge și elimină 1-1.5 litri de urină, asigurând astfel echilibrul sodiului și potasiului în organism, echilibru vital pentru buna funcționare a întregului corp. Pe lângă acestea, rinichii sunt responsabili cu menținerea hidratării organismului și producerea de enzime (ex. renina, care reglează tensiunea arterială), hormoni (ex. eritropoetina, care controlează sinteza eritrocitelor) și vitamine (ex. calcitriolul, adică vitamina D sintetizată în rinichi, are rolul de a reglementa concentrația de calciu și fosfat în sânge, de a promova mineralizarea, creșterea și remodelarea osoasă și de a preveni tetania hipocalcemică).

Pentru mai multe informații cu privire la beneficiile consumului de pepene roșu, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: