Cură pentru detoxifierea și revitalizarea ficatului

Stil de viaţă

Cură pentru detoxifierea și revitalizarea ficatului

    • Cură pentru detoxifierea și revitalizarea ficatului
      Cură pentru detoxifierea și revitalizarea ficatului

      Cură pentru detoxifierea și revitalizarea ficatului

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe interne, care are rolul de a filtra toxinele din organism și purificând astfel sângele.

De multe ori, datorită stilului de viață, ficatul este supraîncărcat, organismul devenind letargic, obosit și îngreunat.

Pentru a elimina această problemă, este recomandată urmarea unei cure de curățare a ficatului, pentru a-l ajuta să neutralizeze substanțele toxice și cancerigene, și să poată distribui eficient substanțele nutritive în organism.

Cura recomandată se obține astfel: se rad un morcov, un măr și o lămâie, se adaugă o lingură de miere de albine polifloră și se amestecă.

Acest amestec se consumă de trei ori pe zi, timp de trei zile. În aceste trei zile nu se conaumă altceva, în afară de acest amestec și apă sau ceaiuri din plante, care să hidrateze organismul, facilitând astfel, eliminarea toxinelor.

Din cea de a patra zi puteți introduce în alimentație cartofi, pâine integrală și orice suc de fructe și/sau legume doriți, dacă este proaspăt stors.

Din ziua a cincea, puteți reveni treptat la regimul alimentar obișnuit, evitând însă prăjelile și grăsimile animale, excepție făcând peștele. Consumați fructe și legume proaspete, hidratându-vă în continuare corespunzător.

Din cea de-a șasea zi, seara, înainte de culcare beți câte șase lingurițe de apă fierbinte, cu pauze de 3-5 minute, după care făceți-vă un masaj pe tot corpul cu o lufă uscată, un prosop umed sau o perie cu peri naturali. Îmbrăcați o pijama conforabilă și călduroasă și culcați-vă.

Cura se ține timp de 21 de zile. Din a patra zi de cură, amestecul de măr, morcov, lămâie și miere se consumă cu jumătate de oră, o oră inainte de masă. Se recomandă a se ține 4 cure pe an, la trecerea dintre sezoane.

Cura este contraindicată persoanelor care suferă de afecțiuni precum gastrita, aciditate mărită a sucului gastric, boli grave ale ficatului sau tractului gastro-intestinal.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: