Ai cancer? Încredinţează-te cu totul iubirii lui Dumnezeu!

De obicei se îmbolnăvesc de cancer persoanele stăpânite de confuzie sufletească, oamenii neliniştiţi, cei chinuiţi de diverse întâmplări şi cei supuşi unor presiuni.

Odată, Părintele Porfirie a stat de vorbă cu o doctoriţă de la Spitalul Singru, despre cancer şi SIDA, exprimându-şi părerea cu privire la aceste boli, părere pe care mai târziu a împărtăşit-o altora: „Am cercetat şi eu cancerul şi am descoperit destule elemente. De obicei se îmbolnăvesc de cancer, persoanele stăpânite de confuzie sufletească, oamenii neliniştiţi, cei chinuiţi de diverse întâmplări şi cei supuşi unor presiuni. Când păţeşti ceva şi ţi se spune că ai cancer, trebuie să te încredinţezi cu totul iubirii lui Dumnezeu. Trebuie să te linişteşti, să te calmezi, să iubeşti lumea, să iubeşti totul. Să fii doar iubire şi doxologie a lui Dumnezeu. Atunci ţi se va sfinţi sufletul, când te vei apropia de Dumnezeu şi se va aşterne pacea, sistemul simpatic şi cel parasimpatic, ca şi întregul organism, se va linişti, iar cancerul, chiar dacă nu se va vindeca, cel puţin va rămâne în acel stadiu…

Dacă ai aflat că eşti bolnav de SIDA, nu trebuie să te întristezi, ci, mai degrabă să fii bucuros. Nu trebuie să-ţi spui că eşti bolnav şi vei muri. În nici un caz! Trebuie să studiezi Sfânta Scriptură. Vei vedea că nu există moarte şi că cine crede în cuvintele lui Dumnezeu nu moare nicicând!

Să nu refuzi să iei medicamente, dar să încerci să te vindeci prin rugăciune, încredinţându-te cu totul lui Dumnezeu. Ştii cât de puternic eram eu pe vremuri? Puteai să îmi faci operaţie fără anestezie şi suportam durerea cu Harul dumnezeiesc. Acum nu mai am nimic din toate acestea. Într-adevăr, ce mi se întâmplă acum este o ispită”.

(Gheorghios S. Kroustalakis, Bătrânul Porfirie. Părinte duhovnicesc și pedagog, traducere de Cristina Băcanu, Editura Bunavestire, Bacău, 1999,  pp. 85-86)

De la același autor

Ultimele din categorie