„Mai bun este puținul celui drept, decât bogăția multă a păcătoșilor”

În multe rânduri e mai bine și mai mântuitor să fii sărac și să cutreieri pe urmele lui Hristos orașele și țările. Iar dacă s-ar întâmpla, undeva, să fii supus ponegririi și necinstirii, să înduri cu recunoștință, respectând porunca Mântuitorului.

În multe rânduri e mai bine și mai mântuitor să fii sărac și să cutreieri pe urmele lui Hristos orașele și țările. Iar dacă s-ar întâmpla, undeva, să fii supus ponegririi și necinstirii, să înduri cu recunoștință, respectând porunca Mântuitorului, decât să curgă aurul și argintul și să fii preocupat cu pământurile și satele împotriva poruncilor Domnului. „Bună este mie legea gurii Tale, mai vârtos decât mii de aur și argint” (Psalmul 118, 72). Și în alt loc: „Mai bun este puținul celui drept, decât bogăția multă a păcătoșilor” (Psalmul 36, 16). Și iarăși: „Nedreptatea am urât și m-am disprețuit, iar legea Ta am iubit” (Psalmul 118, 163). 

(Sfântul Maxim GreculViața și cuvinte de folos, traducere de Florentina Cristea, Editura Bunavestire, Galați, 2002, p. 62)

De la același autor

Ultimele din categorie