Cât de prețios este timpul vieții acesteia!

Fiecare minut are valoarea lui, pentru că într-un minut putem să ne gândim la atâtea lucruri, fie bune, fie rele! Pentru că un gând după Dumnezeu ne înalță la ceruri și un gând diavolesc ne coboară în iad!

Cât de prețios este timpul vieții acesteia! Fiecare minut are valoarea lui, pentru că într-un minut putem să ne gândim la atâtea lucruri, fie bune, fie rele! Pentru că un gând după Dumnezeu ne înalță la ceruri și un gând diavolesc ne coboară în iad! Așadar, iată câtă valoare are și minutul în prezenta viață.

Din nefericire însă, noi nu cugetăm la aceasta și trec orele, zilele și anii fără câștig! Însă doar fără câștig? Câtă pagubă avem de suferit și nu înțelegem, eu cel dintâi. Dar odată, când sufletul nostru urmează să iasă din trup, vom înțelege, dar vai, prea târziu! Atunci nu mai încape îndreptare.

Acum trebuie să conștientizăm înlăuntrul nostru, să înțelegem că putem să punem început! Să exploatăm vremea prețioasă a vieții! Și fericit lucru cel care se silește și pune început, pentru că într-o zi va deveni bogat sufletește.

Niciodată nu este târziu, pentru că Domnul ne așteaptă pe fiecare, când ne vom trezi, ca să ne dăruiască lucrarea. Se străduiește cu orice mijloc ca să ne trezească.

(Avva Efrem Filotheitul, Sfaturi duhovnicești, Editura Egumenița, 2012, p. 76)

De la același autor

Ultimele din categorie