Câtă bucurie simte omul care face voia lui Dumnezeu!

Ce pașnică și fericită este toată ființa unui copil al lui Dumnezeu, care iubește cuvântul lui Dumnezeu, care face voia lui Dumnezeu și care, cu toată smerenia și grija, se silește totdeauna să calce pe urmele lui Hristos și ale sfinților Săi!

Cine are o busolă și se orientează bine după ea, știe totdeauna cu siguranță încotro se duce. Cine are cuvântul lui Dumnezeu și se conduce mereu, ascultător, după el, știe totdeauna unde va ajunge. Acela știe că se duce spre Dumnezeu, că se duce după Dumnezeu și că va ajunge la Dumnezeu, pentru că un astfel de suflet umblă în lumină. Lucrează cât este ziuă și este fiu al zilei (I Ioan 1, 7).

Ce minunată și fericită este viața unui astfel de suflet orientat sănătos și umblător în lumină! Ce plină de siguranță este inima lui, ce plină de bucurie este fața lui, ce strălucitoare este privirea lui! Ce pașnică și fericită este toată ființa unui copil al lui Dumnezeu, care iubește cuvântul lui Dumnezeu, care face voia lui Dumnezeu și care, cu toată smerenia și grija, se silește totdeauna să calce pe urmele lui Hristos și ale sfinților Săi!

(Un mare mărturisitor creștin: Preotul Constantin Sârbu, Editura Bonifaciu, București, 2008, p. 165)

De la același autor

Ultimele din categorie