Cum îi ajută slujbele și rugăciunile pe cei adormiți?

Rugăciunile rudelor, și ale prietenilor, și ale altora, și ale Bisericii ajută foarte mult, așa cum, atunci când cei patru prieteni l-au dus pe paralizat cu pat cu tot, au spart acoperișul și i-au dat drumul în fața Mântuitorului. Pentru rugăciunile celorlalți, Dumnezeu l-a vindecat pe cel paralizat, că acela nu se ruga.

Parastasul cum îi ajută pe morți, părinte?

Păi, rugăciunile rudelor, și ale prietenilor, și ale altora, și ale Bisericii ajută foarte mult, așa cum, atunci când cei patru prieteni l-au dus pe paralizat cu pat cu tot, au spart acoperișul și i-au dat drumul în fața Mântuitorului. Pentru rugăciunile celorlalți, Dumnezeu l-a vindecat pe cel paralizat, că acela nu se ruga. Deci, rugăciunea... mult poate rugăciunea dreptului care se face pentru alții. De aceea, rugăciunea Maicii Domnului e cea mai primită.

De aceea spune: „Ocrotitoare neînfricată, neînfruntată, ceea ce ești bună”, nu? Să primească rugăciunile – întărește viața de obște a creștinilor, mântuiește pe cei ce i-ai rânduit să conducă și Biserica și pe toți creștinii și dă biruință din Cer, ceea ce ești una, unica, cea mai binecuvântată! Că mult poate rugăciunea dreptului, fiind cea mai dreaptă, rugăciunea ei este cu totul de ajutor. Orice cere ea, Dumnezeu împlinește, că ea cere numai ceea ce e de folos pentru mântuire, nu altceva.

(Părintele Adrian FăgețeanuViața mea. Mărturia mea, Interviuri de Andrei Dârlău, volum coordonat de Ciprian Voicilă, Editura Areopag, București, 2011, p. 100)

De la același autor

Ultimele din categorie