Maica Domnului a atins cea mai înaltă treaptă a îndumnezeirii

Nu s-a mai văzut sub soare o aşa minune, să-L nască pe Dumnezeu o făptură, oare cum de a încăput în ea, cum de n-a ars-o Cel pe Care nu-L încap Cerurile? Maica Domnului este Născătoare de Dumnezeu, născându-L pe Hristos, Dumnezeu şi Om, rămânând şi purtătoare de Dumnezeu, pentru că Dumnezeu a umplut-o, prin această naştere, de har – până la limita ultimă a îndumnezeirii.

Maica Domnului este Născătoare de Dumnezeu, căci a născut pe Dumnezeu dându-I trup din trupul ei. Nu s-a mai văzut sub soare o aşa minune, să-L nască pe Dumnezeu o făptură, oare cum de a încăput în ea, cum de n-a ars-o Cel pe Care nu-L încap Cerurile?

Să naşti un Dumnezeu şi apoi să te mai gândeşti la vreun păcat este aproape egal cu o stare de nebunie. Maica Domnului L-a purtat pe Dumnezeu în pântecele ei timp de nouă luni şi apoi L-a purtat pe braţe timp de un an, ce Mamă divină! Maica Domnului este Născătoare de Dumnezeu, născându-L pe Hristos, Dumnezeu şi Om, rămânând şi purtătoare de Dumnezeu, pentru că Dumnezeu a umplut-o, prin această naştere, de har – până la limita ultimă a îndumnezeirii. Ea rămâne Mama lui Dumnezeu pe vecii vecilor.

(Diaconul Gheorghe Băbuț, Maica Domnului, ocrotitoarea României, Editura Pelerinul Român, Oradea, 1992, p. 4)

De la același autor

Ultimele din categorie