Omul, citind Scripturile, Îl cunoaște pe Dumnezeu

Trăim într-o lume pragmatică. Din orice demers omul dorește să câștige. Cel mai mare câștig, referitor la formarea lui duhovnicească, îl are omul citind Sfânta Scriptură.

Nu este pentru omul credincios doar un exercițiu frumos, nu este nici doar o cale de a se îmbogăți din punctul de vedere al cunoștințelor, ci, omul citind Scripturile se nutrește.

Trăim într-o lume pragmatică. Din orice demers omul dorește să câștige. Cel mai mare câștig, referitor la formarea lui duhovnicească, îl are omul citind Sfânta Scriptură. Mântuitorul, în Evanghelia de la Matei, ne spune așa: „Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu”. Sfânta Scriptură cuprinde cuvintele ieșite din gura lui Dumnezeu. Dumnezeu a revelat, a descoperit Sfânta Scriptură.

Ne spune Sfântul Apostol Pavel în a doua Epistolă către Timotei: „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate”. Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu. Și atunci, în mod logic, mergând pe acest fir, omul citind Scripturile Îl cunoaște pe Dumnezeu. Dumnezeu ni se descoperă prin Scripturi.

(IPS Andrei AndreicuțMorala Împărăției. Întemeiată pe Sfânta Scriptură și Sfinții Părinți, Editura Renașterea, Alba Iulia, 2003, p. 7)

De la același autor

Ultimele din categorie