Să ne grăbim către casa părintească
Să ne grăbim a ne adăposti în acest liman de nădejde, ferindu-ne de mireasma cea urât mirositoare a ispitelor, de viforul îndoielilor, de păcat, de ademeniri.
Milostivul Dumnezeu primeşte la Sine cu drag pe tot cel ce vine la El. Unii, ca nişte cerşetori, se opresc în pragul casei Sale, străduindu-se să-şi umple coşul numai cu firimiturile Sale, dar El nu-i lasă să plece cu mâna goală. Unii se mulţumesc să fie slugi; trăiesc în casa Sa, caută să-I facă voia, intră în relaţie cu El, iar după ce-şi termină lucrul încredinţat nu rămân să se odihnească în casa Sa, ci merg într-ale lor.
Sunt, în sfârşit, şi copiii lui Dumnezeu; ei stau neîncetat pe lângă El, trăiesc în prezenţa Lui, mereu în casa Lui, ştiu ce se află în inima Lui, iar El le spune fiecăruia: „Fiul Meu, tu eşti mereu cu Mine, iar ceea ce este al Meu este şi al Tău”.
Să se întrebe fiecare ce este: cerşetor, slugă sau fiu. Domnul ne cheamă pe toţi la Sine ca pe copiii Săi; ne oferă adăpostul Său, ne dă pace sub acoperământul Său. Să ne grăbim a ne adăposti în acest liman de nădejde, ferindu-ne de mireasma cea urât mirositoare a ispitelor, de viforul îndoielilor, de păcat, de ademeniri. Rămânând în El, ne vom găsi pacea şi liniştea sufletelor noastre.
(Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu: 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului, Editura Sophia, p.104)
Maica Domnului – nădejdea și bucuria noastră
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro