Sfântul Ioan Gură de Aur: „Vă sfătuiesc să vă depuneţi banii la banca din Cer”

Dobânda la banca cerească este de 100, 1000, 100000 la sută. Acolo vă sfătuiesc să-i depuneţi. Dând banii voştri în mâinile săracilor, îi puneţi cu dobândă mare în mâinile lui Dumnezeu.

Sfântul Ioan Gură de Aur îi sfătuieşte pe credincioşi să fie darnici când este vorba de milostenie. Se pare că a întâmpinat unele contestaţii din pricina asta. I-ar fi spus unii: „Dar noi am muncit pentru acei bani. De ce să-i dăm altora? Mai bine să-i dăm cu dobândă!”.

Iar el le-a răspuns de la amvon: „Da! Şi eu vă sfătuiesc să-i daţi cu dobândă, însă nu zarafilor (adică bancherilor) lumii acesteia, care pot sărăci, pierzând astfel şi dobânzile, şi banii voştri. Vă sfătuiesc să băgaţi banii cu dobândă la Zaraful Cerului, la banca cea de sus, care nicicând nu va sărăci. Acolo, dar, să-i depozitaţi. Pentru că dobânzile la bănci sunt mici; cât pot fi? Dobânda la banca cerească este de 100, 1000, 100000 la sută! Acolo vă sfătuiesc să-i depuneţi. Dând banii voştri în mâinile săracilor, îi puneţi cu dobândă mare în mâinile lui Dumnezeu”.

(Arhimandrit Epifanie Theodoropulos, Toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm, Editura Predania, București, 2010, p. 59)

De la același autor

Ultimele din categorie