Daniel Buzdugan: „Trăim vremuri nesigure și schimbătoare. Să ne punem la adăpostul Preasfintei Treimi!”

Trăim vremuri nesigure și schimbătoare, dar există o singură cale pentru a ne păstra sănătatea minții și a sufletului: să ne punem la adăpostul Preasfintei Treimi, Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

Dacă aș fi pictor și ar trebui să zugrăvesc fericirea, aș alege cu siguranță unul dintre chipurile celor cinci maici tinere de la Mănăstirea Poiana Mărului din județul Buzău, fericire care izvorăște din liniștea și mulțumirea interioară a unor suflete care au ales drumul cel greu, dar bun! O vorbă românească spune clar: dacă ți-e ușor înseamnă că nu ești pe drumul bun.

Cred că nu-s singurul care s-a întrebat de multe ori care să fie, oare, starea pe care omul trebuie să o aibă în mod normal. E clar că nu putem fi non-stop veseli, fericiți, dar nici triști sau supărați și, în timp, am aflat și eu că pacea și armonia sufletească sunt stările normale ale sufletului omenesc, stări ce vin din faptul L-ai pus pe locul 1 pe Dumnezeu. Este ca și cum ți-ai construit o casă pe o stâncă. Vânturile, inundațiile și alte intemperii n-o vor atinge.

Din păcate, mulți dintre noi rămânem pe nisip pentru că preferăm să ne punem nădejdea şi încrederea în noi înşine, în alţi oameni sau în ceea ce ne oferă această lume trecătoare. Când ești într-o groapă interioară nu te poți ridica decât dacă te uiți în sus și întinzi mâna... Iar tu faci un pas și Dumnezeu face o mie de pași spre tine.

Trăim vremuri nesigure și schimbătoare, dar există o singură cale pentru a ne păstra sănătatea minții și a sufletului: să ne punem la adăpostul Preasfintei Treimi, Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

Fiul este lumina Tatălui care a venit în lume ca să ne lumineze calea spre veşnicie, iar Duhul Sfânt e căldura care vine de la Tatăl ca să ne încălzească inimile şi să aprindă în ele iubirea lui Dumnezeu. Astfel, cum soarele cu lumina şi căldura una sunt, la fel una sunt Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt – Preasfânta Treime.

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru cele două nopți petrecute în liniștea și rânduiala Mănăstirii Poiana Mărului, din județul Buzău!

De la același autor

Ultimele din categorie