Decalogul omului politic
Alcătuit în contextul aniversării Zilei Bucovinei și a Zilei Naționale a României.
- Mulțumește lui Dumnezeu pentru această demnitate și roagă-te ca să-ți dea înțelepciune pentru a-ți îndeplini cu conștiinciozitate responsabilitățile faţă de popor.
- Dedică-ți cu abnegaţie şi competenţă inteligența și capacitatea de persuasiune, calitățile personale, valorile spirituale și abilitățile profesionale dezvoltării societăţii din care faci parte.
- Nu abandona niciodată principiile şi crezul axiologic privind Ţara, Biserica şi Familia.
- Fii mereu un om fundamental corect și acționează cu spirit deschis către valorile spirituale autentice ale neamului, încrezător în valorile democraţiei.
- Subordonează-ți viaţa unor idealuri morale de excepție, chiar cu preţul unor sacrificii, refuzând cu fermitate compromisurile și abdicările de la verticalitatea conștiinței.
- Demonstrează, prin conduită și fapte, că în actul politic te călăuzești după reperele echității, echilibrului, onestității și profesionalismului şi nicidecum după interese și foloase necuvenite.
- Fii nepărtinitor și intransigent, eradicând tendințele celor fără scrupule, urmărind cu prioritate binele comunității și al societății.
- Păstrează-ți nealterată identitatea naţională şi religioasă, precum și consecvenţa în luarea celor mai corecte hotărâri, în momentele cu adevărat cruciale și nu numai.
- Inspiră-te din râvna și devotamentul cu care au lucrat dregătorii biblici, ca să fii un adevărat lider pentru cei pe care îi reprezinți.
- Sfătuiește-te prin rugăciune cu Dumnezeu, Cel atotdrept și nemitarnic, astfel încât, prin roadele proiectelor tale, să te înscrii în cartea istoriei neamului tău și în analele Împărăției cerurilor.
Sursa: arhiepiscopiasucevei.ro
7 cuvinte ale Părintelui Patriarh Daniel despre educația copiilor
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro