Despre beneficiile oțetului de afine
Cu puternice proprietăți antioxidante, afinele sunt printre cele mai apreciate fructe de pădure, acestea putând fi introduse în dietă în multiple forme.
Pentru a prepara acest oțet, aveți nevoie de:
- 200 ml oțet din vin alb
- 400g de afine zdrobite.
Se pun ambele ingrediente într-un borcan din sticlă, care se acoperă cu un capac și se lasă la fermentat timp de 10-30 de zile, la loc călduros.
La final, se filtrează cu ajutorul unui tifon triplu, iar oțetul astfel obținut se păstrează în recipiente din sticlă, închise ermetic.
Oțetul se folosește atât la prepararea mâncărurilor sau la frecții, cât şi în caz de:
- infecții ale tractului urinar
- litiază renală
- nivel ridicat de colesterol
- circulație sangvină deficitară
- febră
De asemenea, acesta este benefic şi în încetinirea procesului de îmbătrânire.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro