Dragă Moș Nicolae, aș vrea ca oamenii să se iubească unii pe alții

Creşterea copiilor

Dragă Moș Nicolae, aș vrea ca oamenii să se iubească unii pe alții

    • Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Moșule, anul acesta, de ziua ta nu îmi doresc ceva special. Ceea ce crezi că merit sunt sigură că o să-mi placă. Dar am o singură dorință, aș vrea ca oamenii să se iubească unii pe alții și să nu mai lovească animalele, care oricum sunt fără apărare.

Sunt Marta, am 10 ani și sunt din Mălini. Dar cred că îți amintești de mine. A trecut mult timp de când nu ți-am mai scris, dar îmi amintesc cu drag cum îmi puneam scrisoarea lângă ghete și așteptam cu nerăbdare darul mult dorit.

În această perioadă mama obișnuiește să facă ordine prin casă, iar eu am găsit aruncate într-un sertar scrisorile în care ți-am cerut mai multe: păpuși, seturi de pictură, cărți cu benzi desenate, haine, o chitară și lista poate continua. pe lângă acestea, îți mai ceream ca cei din jurul meu să fie fericiți și sănătoși.

Moșule, anul acesta, de ziua ta nu îmi doresc ceva special. Ceea ce crezi că merit sunt sigură că o să-mi placă.

Dar am o singură dorință, aș vrea ca oamenii să se iubească unii pe alții și să nu mai lovească animalele, care oricum sunt fără apărare. Am văzut zilele trecute o gașcă de copii care aruncau cu petărzi în câinii de pe stradă. Săracii!! Nu este vina lor, ci a părinților care nu mai au timp suficient pentru copiii lor.

După cum bine știi, am un vis măreț la care încă lucrez și îți mulțumesc că îmi dau curaj și speranță că mâine va fi mai bine!

Sper că ești bine, sănătos și ca aceste puține rânduri să îți aducă un zâmbet pe buze.

Cu drag,

Marta

*Eseu scris de Marta, 10 ani, participantă la Concursul de eseuri „De vorbă cu Sfântul Nicolae”, desfășurat de portalul doxologia.ro, în colaborare cu Librăria Doxologia și cu Editura Doxologia în perioada 20 noiembrie - 30 noiembrie 2021, și s-a adresat copiilor cu vârsta între 7 și 12 ani.