Dragostea se călește în greutăți

Căsătorie

Dragostea se călește în greutăți

    • siluetă cuplu imbrățișat
      Dragostea se călește în greutăți

      Dragostea se călește în greutăți

Dragostea se călește în greutăți, întărește caracterele amândurora și îi ajută să croiască împreună o singură cale pe care, pornind împreună, cei doi împreună și merg, doar înainte, pentru totdeauna.

Dacă ai dragoste, vei avea și toate celelalte, deoarece cu omul pe care îl iubești cu adevărat te simți bine și liniștit în orice împrejurări.

Dragostea nu aduce suferințe; ea îi face pe oameni fericiți și recunoscători unul altuia pentru răbdarea și respectul dovedite în nevoința pe care o poartă, mână în mână, prin această viață. Cu adevărat, dragostea este nevoință, întrucât trebuie să fii totdeauna gata și să continui să iubești orice s-ar întâmpla.

Sentimentul nu poate fi prezent întotdeauna; el este trecător și, cu timpul, în împrejurări grele, piere pe atât de ușor pe cât de subit a apărut, lăsând în urmă un gust amar. Dimpotrivă, dragostea se călește în greutăți, întărește caracterele amândurora și îi ajută să croiască împreună o singură cale, pe care, pornind împreună, cei doi împreună și merg, doar înainte, pentru totdeauna.

(Dmitrii Semenik, Dragostea adevărată: taina dragostei înainte și după căsătorie, traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2012, pp. 16-17)