Ediția a treia a Zilelor Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv a avut loc la Muzeul Mitropolitan

27 Ianuarie 2023 15:36 Mihail Vrăjitoru Știri

Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoanele Vârstnice „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” din cadrul Protopopiatului 2 Iași al Arhiepiscopiei Iașilor a organizat, în perioada 25-27 ianuarie 2023, ediția a treia a „Zilelor Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv”. Evenimentele au avut loc în sala Sinaxar din cadrul Muzeului Mitropolitan.

Beneficiarii Centrului de zi de Asistență și Recuperare pentru Persoanele Vârstnice „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” din Iași l-au sărbătorit zilele acestea pe ocrotitorul lor.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, începând cu ziua de miercuri, 25 ianuarie, până vineri, 27 ianuarie, când a avut loc o întâlnire a beneficiarilor Centrului cu părintele Ilarion Mâță, consilier eparhial în cadrul sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și Președintele Asociației „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”. Întâlnirea a avut loc acasă la Sfântul Iosif cel Milostiv, la Catedrala Mitropolitană din Iași. Cu acest prilej, pr. lect. univ. Ilarion Mâță a adresat un cuvânt celor prezenți, intitulat: „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv și rolul rugăciunii pentru o îmbătrânire frumoasă”.

Pentru mine a fost o experiență bogată, dar și profundă pentru că am acceptat să vin aici, deși în această săptămână aveam multe lucruri de rezolvat. Cine m-a împins să vin a fost Sfânta Cuvioasă Parascheva. Am venit aici exact în perioada când era aerul acesta al spiritualității Sfântului Iosif era prezent pretutindeni. Și de ce am zis că este o experiență bogată? Întâi de toate pentru că am întâlnit aici, dacă se poate spune, o echipă de bunicuțe care sunt de o frumusețe spirituală extraordinară. Și cineva mă întreba ieri dacă cei care sunt bătrâni mai au idealuri. Și eu, care am o vârstă, am zis Sfintei Cuvioase Parascheva și Sfântului Iosif în gândul meu: «Ajutați-mă și pe mine să calc pe urmele voastre». Deci, toți avem idealuri de îndeplinit până când Dumnezeu ne cheamă la El, pentru că trebuie să lucrăm și acolo, nu numai aici, a declarat Pr. Dr. Mihai Driga, Parohia Sfânta Treime, conferențiar în cadrul evenimentelor dedicate „Zilelor Sfântului Ierarh cel Milostiv”.

De la același autor

Ultimele din categorie