Elevii olimpici ai Seminarului Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, premiați la Sărbătoarea Școlii Nemțene

13 Decembrie 2017 11:09 Arhimandritul Mihail Daniliuc Educaţie
 

Elevi ai Seminarului Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț au obținut și în acest an rezultate meritorii la olimpiadele naționale.

Pe 12 decembrie, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, Inspectoratul Școlar Neamț, în colaborare cu Consiliul Județean Neamț, a organizat a cincea ediție a galei intitulate „Sărbătoarea Școlii Nemțene”. În acest context au fost premiați elevii din școlile județului Neamț care au obținut rezultate remarcabile la competiții școlare naționale și internaționale, precum și profesorii care i-au pregătit și însoțit în acest frumos și anevoios drum către performanță. Printre cei nominalizați s-au numărat și mai mulți elevi ai Seminarului Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț care, și în acest an, au obținut rezultate meritorii la olimpiadele naționale pe diferite discipline.

La Olimpiada Națională de Limbi Clasice care, anul acesta, a avut loc în municipiul Timișoara între 22-25 aprilie, elevul Modest Chihaia din clasa a X-a a urcat pe podium, pe poziția a II-a, iar elevul Casian Ursache din clasa a XII-a, profilul Teologie Ortodoxă, a obținut premiul al III-lea, ambii olimpici fiind pregătiți de diac. prof. Ilarion Argatu.

În perioada 28 aprilie - 1 mai 2017, în municipiul Deva s-a desfășurat Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei. Elevii de la specializarea Teologie - Patrimoniu cultural care au reprezentat Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, pregătiți de către prof. Dan Ţârdea, au impresionat comisia națională de evaluare prin calitatea lucrărilor realizate la secţiunea „Conservare-restaurare bunuri culturale, Patrimoniu cultural - pictură de icoane”, obținând, două premii:  - Hrenciuc Ionuț de la clasa a XI-a, premiul al III-lea și Luca Ștefan din clasa a XII-a, tot premiul al III-lea. 

În perioada 28-22 aprilie 2017, în cadrul  Olimpiadei Naționale de Religie - cultul ortodox, pentru seminarii și licee teologice, clasele IX-XII, renumita școală teologică nemțeană a obținut mai multe rezultate deosebite după cum urmează: elevul Dimitrie Coșulă, îndrumat de pr. prof. Viorel Laiu, a obținut Premiul I la disciplina Studiul Noului Testament; Alexandru Șleapcă, îndrumat de prof. arhim. Mihail Daniliuc, a obținut premiul al II-lea la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române; elevul Marian Tartus, îndrumat de diac. prof. Ilarion Argatu, a primit din partea organizatorilor Olimpiadei un premiu special pentru conținutul deosebit al  lucrării întocmite la disciplina Studiul Biblic al Vechiului Testament.

Ca de  fiecare dată,  directorul seminarului, pr. prof. Ioan Mihoc, precum și întreg corpul profesoral au fost alături de elevii performeri, felicitându-i și încurajându-i să continue frumoasa și asidua pregătire, căci orice reușită a lor aduce multă bucurie nu doar lor, ci și părinților lor, profesorilor care i-au pregătit, dar și Bisericii lui Hristos, în general, care-i binecuvântează pe drumul cunoașterii și-i cheamă la slujiri mai înalte, spre propășirea Bisericii și a neamului nostru românesc. 

De la același autor

Ultimele din categorie