Aniversarea Preasfințitului Părinte Lucian, la Catedrala din Caransebeș

8 Februarie 2016 13:06 Episcopia Caransebeşului

În Duminica a 16-a după Rusalii, 7 februarie 2016, ierarhul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Lucian a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în Catedrala istorică din Caransebeș.

Pentru Episcopia Caransebeșului, ziua de 8 februarie 2016 marchează alegerea de către Colegiul Electoral Bisericesc, în scaunul de arhipăstor a celui de-al nouălea episcop titular al acestei istorice eparhii, a Preasfințitului Părinte Lucian. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a ales ca în ajunul acestei zile să fie prezent în mijlocul credincioșilor Catedralei istorice din Caransebeș, locul unde a fost și instalat. Astfel că în Duminica a 16-a după Rusalii, 7 februarie 2016, ierarhul Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

În cadrul Sfintei Liturghii tânărul profesor de religie, Bogdan Claudiu Petanec, a fost hirotonit diacon. La sfânta slujbă au fost prezenți numeroși credincioși, foarte mulți copii și tineri, care s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul „Gheorghe Dobreanu” al Catedralei istorice.

Sursa: http://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/impreuna-slujire-la-catedrala-istorica-din-caransebe%C8%99-2432.html

Ultimele din categorie