Aşezământul monahal-social „Ţara Almăjului” şi-a sărbătorit hramul

16 Mai 2016 18:51 Episcopia Caransebeşului

Aşezământul monahal-social „Ţara Almăjului”, care va avea rolul de a împleti rugăciunea cu ajutorarea semenilor nevoiaşi şi în suferinţă, şi-a sărbătorit hramul, în cea de-a treia Duminică după Praznicul Învierii, pe data de 15 mai 2016. Cu această ocazie, din încredinţarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, Sfânta Liturghie a fost oficiată în altarul de vară al aşezământului, de către părintele arhimandrit Constantin Timiş, vicar eparhial al Episcopiei Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Foarte mulţi credincioşi din Valea Almăjului au venit în Duminica Mironosiţelor la aşezământul monahal-social să se roage împreună cu obştea, alături de ei fiind şi autorităţile locale. La momentul potrivit cei care s-au pregătit au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul Psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.

„Considerăm că acest aşezământ pe viitor, după ce va fi finalizată construcţia bisericii, precum şi a unui număr mare de chili, să servească şi nevoilor sociale, în contextul în care satele din această zonă sunt depopulate şi îmbătrânite. Părintele ctitor dimpreună cu personalul monahal, pe lângă rânduiala liturgică zilnică, trebuie să îndeplinească şi această slujire socială, astfel încât Biserica să îşi desfăşoare întreaga ei activitate spirituală, cât şi cea socială, aici în Valea Almăjului”, a arătat părintele arhimandrit Constantin Timiş, vicar eparhial al Episcopiei Caransebeşului.

Aşezământul monahal-social „Ţara Almăjului” din centrul fizic al Văii Almăjului, a luat fiinţă din dorinţa unor credincioşi almăjeni, de a avea o vatră monahală, precum şi un centru social. Actualmente se lucrează la definitivarea lucrărilor de ridicare a bisericii şi în paralel la corpul de chilii, unde vor putea fi găzduiţi bătrâni fără posibilităţi materiale. În incinta aşezământului va funcţiona şi un centru pentru tineret, unde vor fi desfăşurate acţiuni educative, culturale, spirituale şi tabere.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Ultimele din categorie