Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Reşiţa a fost târnosită

2 Noiembrie 2015 11:58 Episcopia Caransebeşului

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a târnosit duminică, 1 noiembrie 2015, biserica parohială cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din Reșița.

Înfiinţată în anul 2002, Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Reşiţa a trăit duminică, 1 noiembrie 2015, momente de mare bucurie. Numeroşi credincioşi s-au adunat încă de la orele dimineţii pentru a-l întâmpina pe Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, care a târnosit biserica parohială cu hramul „Pogorarea Sfântului Duh”. După slujba de târnosire, Preasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi. Pe lângă mulţimea mare de credincioşi, la acest moment important din viaţa parohiei au fost prezente şi autorităţile centrale şi locale.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele paroh Emil Crăciun a fost hirotesit iconom stavrofor, iar părintele slujitor Damaschin Tătaru a fost hirotesit iconom. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.

Sursa: http://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/biserica-pogorarea-sfantului-duh-din-resita-a-fost-tarnosita-2317.html

Ultimele din categorie