Festivitate de premiere a copiilor merituoși, la Caransebeș

12 Mai 2016 15:50 Episcopia Caransebeşului

Miercuri, 11 mai a.c., s-a desfășurat, la Caransebeș, festivitatea de premiere a Concursului „Biserica și Școala din sufletul meu”, faza eparhială. În Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial au fost prezenți 30 de copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani, care au fost răsplătiți de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului pentru rezultatele excepționale dobândite la cele trei secțiuni: literară, artistică și multimedia.

În deschiderea manifestării părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret, a prezentat proiectul ce s-a desfășurat la nivelul Episcopiei Caransebeșului în perioada decembrie-aprilie. În acest proiect au fost implicate peste 40 de parohii și aproximativ 400 de copii și tineri.

„Am constatat că în Episcopia noastră sunt tineri sensibili și dornici să cunoască Sfânta Scriptură, tineri care sunt cu adevărat în biserică, Îl iubesc pe Dumnezeu și se iubesc unii pe alții. De fapt această întâlnire a fost nu numai o festivitate de premiere, ci o întâlnire de suflet, în care ne-am împărtășit unii altora dragostea pe care suntem datori să o avem, căci Mântuitorul însuși ne îndeamnă «să vă iubiți unii pe alții cum v-am iubit Eu pe voi» și de asemenea ne spune «Lăsați copiii să vină la Mine căci a unora ca acestora este Împărăția Cerurilor». De aceea din partea preoților și a profesorilor de religie se așteaptă o slujire permanentă și o educație responsabilă, nu numai în acest an închinat de Sfântul Sinod educației religioase a tineretului creștin ortodox, ci în fiecare zi trebuie să ne rugăm și să-i ajutăm pe tinerii noștri să-L cunoască pe Mântuitorul Hristos și bineînțeles să se apropie de Sfintele Taine”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Festivitatea a cuprins și o prezentare multimedia a lucrărilor pe care copiii și tinerii le-au executat în perioada concursului de creație. La secțiunea literară copiii au compus esee cu teme diverse cum ar fi: scrisoare către Dumnezeu, despre preotul duhovnic, creație despre viitorul meu, rugăciune și un articol. Pentru secțiunea artistică au fost premiați copiii care au avut cel mai bun desen, cea mai bună fotografie și cea mai bună piesă de teatru. Cel mai bun interviu a fost premiat la secțiunea multimedia, interviu realizat de către tânăra Karina Sîtea, cu maestrul Sabin Păuța.

Trei dintre adolescenții care au realizat cele mai bune lucrări la cele trei secțiuni vor reprezenta Episcopia Caransebeșului la faza națională a Concursului „Biserica și Școala din sufletul meu”, ce se va desfășura în perioada 20-21 mai la București. Cei trei câștigători sunt Anita Radics de la Parohia Măureni cu referatul „Despre duhovnicul meu”, Karina Sîtea de la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Moniom cu cel mai bun interviu și Dragan Olariu tot de la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Moniom, cu cea mai bună piesă de teatru.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Ultimele din categorie