Parohia Ramna a fost gazda Cercului pastoral-misionar Berzovia

23 Octombrie 2015 19:55 Episcopia Caransebeşului

În Parohia Ramna din Protopopiatul Reșița, a avut loc joi, 22 octombrie 2015, întrunirea cu preoții și profesorii de religie din cadrul Cercului pastoral-misionar Berzovia.

Prin săvârșirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți, în biserica parohială cu hramul „Învierea Domnului” din Parohia Ramna, Protopopiatul Reșița, a debutat prima parte a întrunirii preoților și profesorilor de religie din cadrul Cercului pastoral-misionar Berzovia. Prezent la sfânta slujbă, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a asistat la prezentarea unei predici și a unei cateheze susținute de către doi preoți slujitori. Predica la Duminica a 23-a după Rusalii a fost susținută de către părintele Mihăiţă Dicu de la Parohia Ramna, iar cateheza cu tema „Sfânta Taină a Preoţiei” de către părintele paroh George-Adrian Moteca de la Parohia Ramna. Răspunsurile la Sfânta Liturghie, precum și la slujba de pomenire oficiată pentru clericii trecuți la Domnul au fost date de către preoții din cadrul Cercului, care nu au făcut parte din sobor.

Prezidată de Preasfințitul Părinte Lucian, conferința cu tema „Parohia, moştenirea valorilor sfinte primite de la înaintaşi. Rolul şi diversitatea socială a ctitorilor de biserici în dezvoltarea spirituală, culturală şi educaţională a parohiei ortodoxe române” a fost susținută în cea de-a doua parte a zilei prin prezentarea a trei referate. Pe marginea celor expuse, cei prezenți au avut posibilitatea să dezvolte anumite aspecte, făcând referire, și la problemele din teren a fiecărui păstor de suflete, fie preot sau profesor de religie.

Sursa: http://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/parohia-ramna-gazda-cercului-pastoral-misionar-berzovia-2306.html

Ultimele din categorie