Preasfințitul Părinte Lucian, prezent la deschiderea cinematografului „Luna” din Caransebeș

19 Mai 2016 17:25 Episcopia Caransebeşului

Recent renovat, Cinematograful „Luna” din Caransebeș a fost inaugurat miercuri, 18 mai 2016. La manifestare a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, împreună cu părintele Daniel Alic, consilier cultural al eparhiei. Ierarhul a săvârșit o slujbă de binecuvântare, iar după momentul de rugăciune Preasfinția Sa alături de conducerea administrației locale a tăiat panglica.

De asemenea, la eveniment au participat și elevii merituoși de la școlile din localitate, care au vizionat și primul film difuzat la noul cinematograf.

Ridicat în anul 1912 cu o investiţie de peste 200 de mii de coroane de aur, la vremea respectivă, cinematograful „Luna” din Caransebeş, a fost pentru mulţi ani, punctul de atracţie al oraşului.

Ultimul film a fost aici în anul 1996. Anul trecut autorităţile locale au hotărât alocarea sumei de 500.000 de lei pentru renovare. Imobilul construit în urmă cu 106 ani, unul dintre multele monumente istorice ale urbei gugulane, a fost reabilitat și modernizat în 4 luni de zile, având capacitatea de 204 locuri.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Ultimele din categorie