Sfântul Proroc Ioan Botezătorul, cinstit la Caransebeș

8 Ianuarie 2016 13:20 Episcopia Caransebeşului

Credincioșii parohiei „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeş au primit joi, 7 ianuarie 2016, vizita Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul de Caransebeș.

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a slujit Sfânta Liturghie joi, 7 ianuarie 2016, de Praznicul Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, la biserica parohiei „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeş. Ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în biserica parohială unde își dorm somnul de veci episcopii Caransebeșului, dar și foarte mulți protopopi, preoți, profesori de teologie și personalități care au marcat atât viața bisericească, cât și viața socială a Banatului de Munte. La momentul potrivit, chiriarhul a împărtășit credincioșii care s-au pregătit să primească Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Gheorghe Dobreanu” al Catedralei din Caransebeş.

Parohia „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, din Caransebeş, este o parohie dinamică, care derulează mai multe proiecte sociale pentru copii şi bătrâni. De asemenea, are o rodnică şi strânsă colaborare cu unităţile şcolare şi preşcolare de pe raza acesteia, precum şi cu unitatea militară din Caransebeş.

Sursa: http://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/sfantul-proroc-ioan-botezatorul-cinstit-la-caransebe%C8%99-2410.html

Ultimele din categorie