Conferință despre martiriu și mărturisire în Parohia Ciriè (Italia)

Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei” din Ciriè găzduiește duminică, 8 octombrie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, conferința cu tema: „Martiriu și mărturisire în temnițele comuniste”. Prelegerea va fi susținută de pr. prof. dr. Liviu Petcu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

„Prin acest eveniment, ne propunem să conștientizăm și să apreciem profunzimea credinței și a jertfelniciei înaintașilor noștri. Cred că ei pot fi o pildă a curajului și a mărturisirii pentru generațiile prezente. Am ales această temă deoarece este de o mare actualitate și pentru că se înscrie în programul - cadru hotărât de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca 2017 să fie «Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului». Sunt așteptați să ni se alăture în această frumoasă experiență nu doar fiii parohiei, ci toți cei însetați de Apa cea Vie”, a spus pr. Ioan Haba, parohul Bisericii „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei” – Ciriè.

Următoarea conferință va avea loc duminică, 22 octombrie. Aceasta va fi susținută de către diac. dr. Adrian - Sorin Mihalache, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Ultimele din categorie