„Festivalul Bucuriei” în Protopopiatul Emilia Romagna II

Cea de-a treia etapă a „Festivalului Bucuriei” din Protopopiatul Emilia Romagna II a avut loc duminică, 14 mai, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan. Gazda festivalului din acest an a fost  parohia Ferrara.

La eveniment au participat toate cele nouă parohii din cuprinsul Protopopiatului. În prima parte a festivalului, la proba artistică, copiii au interpretat cântece din folclorul tradiţional şi poezii specifice vârstei din literatura românească, dar şi tropare ale unor sfinţi. La etapa eparhială, la această secțiune, Protopopiatul Emilia Romagna II va fi reprezentat de către  copiii și tinerii din parohiile „Sfântul Ghelasie de la Râmeţ” din Rimini și „Sfântul Grigorie Teologul” din Forli.

La categoria arte plastice au fost prezentate mai multe lucrări cu motive religioase şi profane.

În ultima parte a evenimentului au avut loc probele sportive. La categoria 8-13 ani, primul loc a fost obţinut de copiii parohiei „Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana” din Ferrara, iar la categoria tineri, 14 -18 ani, primul loc a fost câştigat de Parohia „Sfântul Grigorie Teologul” din Forli.

Echipele care au obţinut locul întâi vor participa la etapa eparhială din 11 iunie de la Moncalieri, Protopopiatul Piemonte 1.

De la același autor

Ultimele din categorie