Este nevoie de o educație a feminității
În lupta pentru drepturi egale, femeile au ieşit victorioase, iar ca rezultat au început să joace pe un teren străin, abandonând poziţiile lor şi pierzând astfel blândeţea feminină, puritatea şi delicateţea care impresionează pe bărbaţii puternici.
După mine, problema principală în educaţia fetelor din zilele noastre o constituie educaţia feminităţii. Pare un fleac: de ce să educi ceva ce este sădit în însăşi natura lor?
Dar, s-a întâmplat ceva paradoxal: în lupta pentru drepturi egale, femeile au ieşit victorioase, iar ca rezultat au început să joace pe un teren străin, abandonând poziţiile lor şi pierzând astfel blândeţea feminină, puritatea şi delicateţea, care îi impresionează pe bărbaţii puternici.
Stilul contemporan este energic, agresiv, îndrăzneţ. Adolescentele fac tot posibilul să nu rămână în urma băieţilor: înjură, fumează, beau, „schimbă partenerii”, intră tot mai des în bande. Multora, feminitatea li se pare neimportantă, fiind percepută ca manifestare a slăbiciunii. La mare cinste sunt prietenele lui He-Man, capabile să-l nimicească pe adversar. Este dificil să ni le închipuim ca pe nişte mame gingaşe, grijulii, dar nici nu este nevoie, întrucât ele nu urmăresc să fie astfel.
Dar, uitaţi-vă la jucării! Oare înainte li se propunea fetiţelor să se joace de-a culturistele, încărcate cu cele mai diverse arme? Vă amintesc că fermecătoarele păpuşi cu feţele de porţelan se găsesc, de asemenea, pe rafturi. Dar, în primul rând, ele nu sunt pentru buzunarul oricui, iar, în al doilea rând, acestea reprezintă ziua de ieri, stilul retro.
(Tatiana L. Şişova, Probleme şi dificultăţi în educarea copiilor: îndrumar pentru părinţi, traducere din limba rusă de preot Nicolae Creţu, Editura Sophia, Bucureşti, 2012, pp. 227-228)
Cinci supercalități pentru tați supereroi
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro