Este permisă căsătoria între un ortodox și un necreștin?

Întreabă preotul

Este permisă căsătoria între un ortodox și un necreștin?

    • Este permisă căsătoria între un ortodox și un necreștin?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Alberto
întreabă:

Buna ziua. Eu sunt ortodox. Sunt impreuna cu o fata din Anglia. Vrem sa ne casatorim in Romania, dar ea e ne-crestinata. Ce trebuie sa facem?

pr Andrei Atudori a răspuns:
28 August 2017

Doamne ajută!

Alberto, căsătoria dintre ortodocși și ne-creștini este absolut interzisă, potrivit canoanelor Bisericii. Motivele sunt foarte multe și privesc chestiuni de natură dogmatică, morală și de trăire a propriei credinței. Datorită amplorii subiectului și a imposibilității de a-l aborda pe larg, te rog să te informezi foarte bine cu privire acest fapt și să te sfătuiești cu părintele duhovnic/ părintele de la parohia la care (sper că) mergi la slujbe. Cum ar putea fi cununată în numele Sfintei Treimi o persoană care nu crede în Sfânta Treime?!...

Singura soluție este ca ea să se convertească la credința ortodoxă. În demersul acesta veți avea nevoie de îndrumarea unui preot. 

Fiind o întrebare atât de personală, nu îți răspunde foarte detaliat, dar mi-aș dori să iei foarte în serios acest lucru, să faci ceea ce este bine pentru sufletul tău și să înțelegi cu adevărat cât de important este ca în familie soțul și soția să mărturisească aceeași credință – credința ortodoxă. 

Gând bun!
Dumnezeu să te lumineze!
pr. Andrei

 

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: