(Video) Concertul de final al Masterclassului de Cânt Bizantin   
 

15 Iulie 2017 00:18  |  Evenimente
video:   Adrian Sârbu,  Ioana Stoian

Vineri, 14 iulie, a fost ultima zi a Masterclassului de Cânt Bizantin de la Iași. Ca la fiecare ediție, închiderea oficială a avut loc la Catedrala Mitropolitană.

Aici, de la ora 19.30, s-a desfășurat Concertul extraordinar de muzică bizantină susținut de Corul participanților la Masterclass și Corul Byzantion, eveniment transmis live pe pagina de Facebook Doxologia. Au fost interpretate: Troparul la Litie Născătoare de Dumnezeu, Canonul icoanei nefăcute de mână omenească Prodromița, Catavasia la Buna-Vestire Pe ai tăi cântăreți, Chinonicul de luni Cel ce faci pe îngerii Tăi duhuri și pe slugile Tale pară de foc, Imnul Pe Stăpânul și arhiereul nostru, Imnul Sfinte Dumnezeule, Troparul către ucenici, Legănușul – Canon la Întâmpinarea Domnului și Polihroniu dedicat Părintelui Mitropolit Teofan, al Moldovei și Bucovinei.

A X-a ediție a Masterclassului Internațional de Cânt Binzantin, in memoriam Lykourgos Angelopoulos, organizat de Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Asociația Culturală Byzantion și Mitropolia Moldovei și Bucovinei s-a desfășurat în perioada 10-14 iulie, la Iași.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Recomandările zilei

Citește și