(Video) Izvorul tămădurii - hram la Mănăstirea Bistrița  
 

21 Aprilie 2017 15:47  |  Evenimente

Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, unul din hramurile Mănăstirii Bistrița, a fost și anul acesta serbată de zeci de nemțeni. În ciuda vremii deosebit de reci pentru această perioadă, numeroși credincioși au luat parte la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de la mănăstirea din județul Neamț. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Conform tradiției, după slujbă, a avut loc procesiunea cu Icoana Făcătoare de minuni a Sfintei Ana în jurul sfântului lăcaș de cult. Această icoană domnească este una din cele mai vechi din țară, fiind aici de la începutul secolului al XV-lea.

Ctitorie a domnitorului Alexandru cel Bun, Mănăstirea Bistrița se numără printre cele mai vechi mănăstiri voievodale din Moldova, fiind construită în anul 1406.

Video pe aceeși temă

Ultimele din categoria Evenimente

Pe aceeași temă

Vă rog să mă primiţi nu ca pe unul care face minuni, nu ca pe un stăpân, ci ca pe unul care vrea să vă slujească cu autoritatea dragostei, a blândeţii, a înţelegerii, a împreună-pătimirii şi la bine şi la rău; ca pe unul care nu vrea „să iubească slava oamenilor mai mult decât slava lui Dumnezeu” (Ioan 12, 43); ca pe unul care nu are nevoie de vorbe linguşitoare, care ameţesc orice pământean; ca pe unul care nu are nevoie de odihnă, ci de neostoită trudă în via Domnului; ca pe unul care vrea să se răstignească pe altarul dragostei pentru dumneavoastră; ca pe unul care vrea să vă sărute rănile şi să vă micşoreze suferinţa, atunci când sunteţi îndureraţi şi năpăstuiţi; ca pe unul dispus să se lepede de el însuşi şi de tot ceea ce poate împiedica trăirea curată a credinţei; ca pe unul care iubeşte simplitatea şi sinceritatea relaţiilor dintre oameni; ca pe unul care „nu are nevoie de putere”, ci de „acel cutremurător şi minunat, cu totul dumnezeiesc privilegiu, de a iubi până la moarte, şi încă moarte pe cruce”; ca un slujitor al Domnului care, în cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „nu trebuie să se certe, ci să fie blând faţă de toţi, destoinic, să dea învăţătură, îngăduitor, certând cu blândeţe pe cei ce stau împotrivă, că doar le va da Dumnezeu pocăinţă spre cunoaşterea adevărului şi ei să scape din cursa diavolului, de care sunt prinşi pentru a-i face voia” (II Timotei 2, 24-26).

În această seara, la Catedrala episcopală din Huși, după oficierea slujbei Vecerniei, a fost oficiată o slujbă de Te Deum de mulțumire pentru toată facerea de bine primită de la Dumnezeu, cu ocazia întâmpinării oficiale a noului ierarh al acestei eparhii, Preasfințitul Părinte Ignatie Trif. La slujbă, alături de Episcopul ales al Eparhiei Hușilor, au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Recomandările zilei

Citește și