Relațiile care spun „pas” responsabilității

Depășirea situației dificile duce la o mai mare deplinătate a vieții, la o mai mare fericire, la conștientizarea faptului că l-am înțeles pe omul pe care îl iubesc. Tocmai în fața acestei sarcini oamenii spun „pas” și asta vor să evite în viață.

Cel mai înfricoșător lucru este că majoritatea oamenilor care intră în aceste relații ușuratice nu sunt în stare să depășească nici măcar prima criză care apare – iar crizele sunt nu numai inevitabile, ci și indispensabile.

Dacă, de pildă, am o problemă cu copiii mei, caut un mijloc de a rezolva situația, și în final se dovedește că între mine și copii este o dragoste și mai mare decât credeam. Depășirea situației dificile și rezolvarea acestui rebus educațional duc la o mai mare deplinătate a vieții, la o mai mare fericire, la conștientizarea faptului că l-am înțeles pe omul pe care îl iubesc.

Ei bine, tocmai în fața acestei sarcini oamenii spun „pas” și asta vor să evite în viață. (Vladimir Gurbolikov, jurnalist)

(Dmitrii Semenik, Dragostea adevărată: taina dragostei, înainte și după căsătorie, traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2012, p. 85)

De la același autor

Ultimele din categorie