Cum gestionăm comportamentul războinic al fetițelor?
Micile războinice sunt, de obicei, copii hiperactivi sau fetiţe ostentative, cărora le place să fie în centrul atenţiei, chiar în sens negativ, dar poate fi vorba şi de un caracter aventuros. În plus, foarte multe depind de exemplele care le sunt oferite: fetele care cresc în familiile cu fraţi mai mari imită deseori (deşi nu întotdeauna) băieţii.
Şi totuşi, vă veţi întreba, de ce unele fetiţe sunt mici prinţese, iar altele mici războinice? Oare depinde numai de educaţie?
Nu, desigur, depinde de caracterul copilului, de temperamentul acestuia. Micile războinice sunt, de obicei, copii hiperactivi sau fetiţe ostentative, cărora le place să fie în centrul atenţiei, chiar în sens negativ, dar poate fi vorba şi de un caracter aventuros. În plus, foarte multe depind de exemplele care le sunt oferite: fetele care cresc în familiile cu fraţi mai mari imită deseori (deşi nu întotdeauna) băieţii.
În fiecare caz trebuie să găsim cauza comportamentului „războinic” la fiică şi să ne gândim cum să o orientăm spre ceva pozitiv. (...)
„Blândeţea învinge duritatea”, spune un vechi proverb chinezesc. Această străveche înţelepciune pare a fi cât se poate de modernă astăzi.
(Tatiana L. Şişova, Probleme şi dificultăţi în educarea copiilor: îndrumar pentru părinţi, traducere din limba rusă de pr. Nicolae Creţu, Editura Sophia, Bucureşti, 2012, p. 231)
Cinci supercalități pentru tați supereroi
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro