Copilul crescut în Biserică, la naştere va avea un anumit comportament, mai ales dacă mama a şi postit.
Rugăciunile obişnuite de dimineaţă şi seară, acatistul Sfântului Stelian şi alte rugăciuni şi acatiste când are timp, dar foarte important este să se spovedească des, să se şi împărtăşească, dacă are dezlegare şi mai ales să nu lipsească de la Sfânta Biserică. Dacă nu lipseşte de la Sfânta Biserică, copilul se dezvoltă în această bună ambianţă pe care o simte în felul lui, iar copilul crescut în Biserică, la naştere va avea un anumit comportament, mai ales dacă mama a şi postit.
Ştiţi că gravidele pot să nu postească, fie că au vreo poftă, fie că starea sănătăţii nu permite. Aici soţii îşi plătesc multe din păcatele lor, făcând „ascultare” de ele, pentru că sunt puşi chiar noaptea să alerge în luna iulie după un măr sau după cine ştie ce. Acesta este un mod de a-şi arăta grija şi iubirea lor faţă de soţii.
(Părintele Nicolae Tănase, Soț ideal, soție ideală, Editura Anastasis, p. 24-25)

Despre Părintele Nicolae Tănase
A ridicat o biserică în plin comunism și a consolidat comunitatea de credincioși. Apoi, după Revoluția din 1989, părintele Nicolae a început să predice pentru viață, vorbind deschis despre avorturi și despre păcatul unor astfel de crime. Conștient de faptul că unele tinere nu-și permiteau un copil din motive socio-economice a înființat, în 1994, asociația Pro Vita. Pentru Viață! Această asociație a primit în grija ei, pentru un timp sau definitiv, copiii salvați de la avort, dar și orfani și copii ai străzii.