Părintele Nicolae Tănase – profil biografic

Documentar

Părintele Nicolae Tănase – profil biografic

    • Părintele Nicolae Tănase – profil biografic
      Părintele Nicolae Tănase – profil biografic

      Părintele Nicolae Tănase – profil biografic

A ridicat o biserică în plin comunism și a consolidat comunitatea de credincioși. Apoi, după Revoluția din 1989, părintele Nicolae a început să predice pentru viață, vorbind deschis despre avorturi și despre păcatul unor astfel de crime. Conștient de faptul că unele tinere nu-și permiteau un copil din motive socio-economice a înființat, în 1994, asociația Pro Vita. Pentru Viață! Această asociație a primit în grija ei, pentru un timp sau definitiv, copiii salvați de la avort, dar și orfani și copii ai străzii.

Părintele Nicolae Tănase, căsătorit și tată a șase copii, este – din 1979 – preot în satul Valea Plopului, județul Prahova. Părintele deservește, de asemenea, și satul din apropiere, Valea Screzii.

A ridicat o biserică în plin comunism și a consolidat comunitatea de credincioși. Apoi, după Revoluția din 1989, părintele Nicolae a început să predice pentru viață, vorbind deschis despre avorturi și despre păcatul unor astfel de crime.

Conștient de faptul că unele tinere nu-și permiteau un copil din motive socio-economice a înființat, în 1994, asociația Pro Vita. Pentru Viață! Această asociație a primit în grija ei, pentru un timp sau definitiv, copiii salvați de la avort, dar și orfani și copii ai străzii.

Uneori, după o perioadă în care și-au rezolvat problemele de natură socială, emoțională, financiară, mamele și-au luat copiii acasă. În alte dăți, copiii au crescut la Valea Plopului, au studiat, și-au format familii și, la rândul lor, ajută noi și noi generații născute Pentru Viață.

La Valea Screzii, părintele Nicolae Tănase a construit un așezământ pentru copii care include, pe lângă locuințe, și un dispensar medical, o biserică, o brutărie, un staul. De-a lungul timpului, mii de suflete au fost ajutate de comunitatea din Valea Plopului și Valea Screzii. 

Citește despre: