De ce nu toate familiile au copii?

Naşterea unui copil este momentul tainic al întâlnirii omului cu Dumnezeu, este un moment al smereniei. Dacă Dumnezeu ne dăruieşte copii, ne vom bucura; dacă nu, ne vom ruga Lui, ne vom smeri şi vom da dovadă de multă răbdare.

- De ce nu toate familiile au copii? Mai ales aceasta se întâmplă în acele familii care i-ar dori foarte mult şi ar avea posibilitatea să-i educe bine.

- Uneori soţii nu vor să aibă copii, dar uneori se întâmplă ca Dumnezeu să nu le dea. Dorinţa de a nu avea copii este denaturarea Tainei Căsătoriei, care presupune naşterea de prunci. O familie se formează pentru a da naştere altor vieţi. De ce Dumnezeu nu le dă copii? Probabil, pentru că nu au dus o viaţă bună sau Dumnezeu le-a dat copii, dar a fost un timp când ei i-au refuzat.

Sfânta Scriptură ne dă exemple de familii care nu aveau copii. Lipsa copiilor era văzută ca o pedeapsă a lui Dumnezeu pentru păcate şi părinţii stăruiau mult în rugăciune ca să li se trimită un copil. Ioachim şi Ana, Elisabeta şi Zaharia... Vedem că spre sfârşitul vieţii lor, când practic din cauza bătrâneţii nu mai puteau avea copii, Dumnezeu le trimitea unul, dar numai după ce ei jurau că-l vor da Lui. Naşterea unui copil este momentul tainic al întâlnirii omului cu Dumnezeu, este un moment al smereniei. Dacă Dumnezeu ne dăruieşte copii, ne vom bucura; dacă nu, ne vom ruga Lui, ne vom smeri şi vom da dovadă de multă răbdare.

(Pr. Evgheni ŞestunFamilia ortodoxă, Editura Sophia, Bucureşti, 2005, pp. 74 – 75)

De la același autor

Ultimele din categorie