Cum pot depăși problemele din trecut care îmi afectează relația de iubire actuală?

Leapădă trecutul, spovedește tot, iartă tot, detoxifică-te de ținerea de minte a răului, crede în mila lui Dumnezeu și în vindecare, nu mai rumega trecutul și nu mai privi prezentul prin trecut. Nu te uita la mine ca la bunica ta care te-a bătut când erai mică. Nu te uita la el ca la tatăl tău care te-a înjurat în ziua de Paști. Când vezi asta: „Ah, și tata făcea așa..”, spui: ăsta nu-i tatăl meu.

Unele probleme din trecut ale mele îmi afectează relația în care sunt. Pot depăși aceste probleme și să continui relația?

Sigur că da! Dacă e vorba despre tine, e foarte simplu. Leapădă trecutul, spovedește tot, iartă tot, detoxifică-te de ținerea de minte a răului, crede în mila lui Dumnezeu și în vindecare, nu mai rumega trecutul și nu mai privi prezentul prin trecut. Nu te uita la mine ca la bunica ta care te-a bătut când erai mică. Nu te uita la el ca la tatăl tău care te-a înjurat în ziua de Paști. Când vezi asta: „ah, și tata făcea așa..”, spui: ăsta nu-i tatăl meu. Doamne ajută-mă să-l iert pe tatăl meu, să mă despart de aceste amintiri și să-l văd pe prietenul meu, pe soțul meu cu ochii Tăi! Și atunci celălalt nu va fi provocat, altminteri noi prin comportamentul nostru, prin spaimele noastre, prin gesturile noastre îl determinăm pe celălalt să se poarte așa cum o femeie geloasă o să-și determine soțul s-o înșele. 

Se întâmplă de foarte multe ori pentru că e presiunea mentalului meu cu toți demonii care îmi sugerează asta asupra minții lui sau a minții celuilalt și se întâmplă nenorocirea. Există vindecare! Doamne, vindecă-mă! Doamne, scapă-mă! Doamne, Împărate Ceresc, vindecă-mă! Duhul Sfânt spune: „Eu le fac pe toate noi!”. Ne putem curăți. 

Ne place suferința produsă de deprinderile rele. Să îndrăznim să ne lepădăm de asta. Dumnezeu abia așteaptă ca să facă minunile astea! Numai că trebuie să faci asta în fiecare zi. Japonezii spuneau despre creștini că „Ăștia-s oameni care se botează de două ori în viață, la botez și la înmormântare”. Deci să ne spălăm în fiecare zi, ne detoxifiem în fiecare zi de tot ce este rău în noi. E o luptă care ține până la Înviere!

(Fragment din conferința ASCOR cu tema „Rolul femeii în familie și societate”, susținută de monahia Siluana Vlad. Evenimentul s-a desfășurat pe data de 8 Martie 2018 în Iași. Puteți urmări înregistrarea completă aici.)

De la același autor

Ultimele din categorie